Deze vacature is verlopen

Content Manager

Profiel Content Manager
De Content Manager is verantwoordelijk voor een goede kwaliteit van de content (wat er op de site staat) van een of meerdere websites of webshops van onze Nederlandse of Belgische klanten. Jouw team schrijft of bewerkt teksten, zoekt of bewerkt afbeeldingen en maakt informatie voor de website compleet door het toevoegen van (product)kenmerken, technische specificaties of aanvullen van contactinformatie.

Je schrijft soms zelf ook teksten, maar redigeert en controleert vooral teksten van anderen, zodat alles dat op de website hoort te staan er foutloos staat en goed uitziet. De website is immers het visitekaartje van de winkel. Je moet je kunnen inleven in de bezoekers om een idee te krijgen van hoe potentiële klanten de website zien. Jij zorgt dat de content er piekfijn en foutloos uitziet: teksten die langs jouw kritische blik zijn geweest kunnen gerust aan iedereen getoond worden!

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse coaching en aansturing van jouw team. Je doet de werkplanning, projectmanagent en coördinatie van de vaste werkzaamheden en projecten, inregelen en uitvoeren van nieuwe projecten, teambijeenkomsten, selecteren en inwerken van nieuw personeel, motiveren van je team en opleveren van het werk.

Uiteraard heb je in deze functie te maken met klantcommunicatie. De content wordt aangeleverd door de klant en jij hebt de verantwoordelijkheid deze te verrijken en tijdig op te leveren en de klant te helpen waar nodig om de deadline te halen. Je bent goed in klantgerichte maar voornamelijk ook doelgerichte communicatie.

Ons team
Ons team, waar jij leiding aan zal geven, bestaat uit een vlotte teamleider en 15 gedreven medewerkers, waarbij proactiviteit en betrokkenheid erg belangrijk zijn. Onze medewerkers krijgen alle ruimte om zelfstandig te werken en om te gaan met veel verantwoordelijkheid.

Wat verwachten wij?
We verwachten van jou dat je meedenkt over mogelijkheden om het verrijkingsproces sneller en simpeler te laten verlopen. We horen graag eventuele verbeteringen die jij ziet voor de werkwijze binnen dit proces. Als Content Manager heb je een erg belangrijke bijdrage in het opleveren van goede content, die meer traffic en conversie genereert.

Vereisten voor deze functie:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt ervaring met projectmanagement en coördinatie.
 • Je hebt ervaring met het (her)schrijven van (web) teksten.
 • Je beschikt over aantoonbare kennis en kunde van de Nederlandse taal.
 • Je bent klantgericht in denken en handelen.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk en je legt makkelijk contacten.
 • je hebt affiniteit met de internetbranche en ervaring in zoekmachine- en conversiemarketing is een pre.
 • je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in leidinggeven en werken met targets
 • je bent kritisch, vlot en een dynamisch persoon die houdt van werken in teamverband
 • je werkt resultaatgericht en denkt commercieel
 • Je bent 40 uren per week beschikbaar.

Over Alembo
Alembo NV levert vanuit Suriname data entry en dataverwerking, naast een aantal internetgerelateerde diensten gericht op middelgrote bedrijven in Nederland en België. Kwaliteit is bij alle diensten een belangrijk focuspunt. Zie voor meer informatie www.alembo.nl

Wat wij bieden?
Wij bieden je een prettige, informele werksfeer binnen een overwegend jong team met een goed salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring. Wat werken bij Alembo extra leuk maakt is onze maandelijkse borrel en wat dacht je van een jaarlijks bedrijfsuitje naar het binnenland?